Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

turkish  english

Bu yıl 17.si düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık sergisi 3-6 Kasım tarihlerinde Ödemiş’te gerçekleşti. Fuarın açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER’in de katılımıyla yapıldı. Açılışa Tunç SOYER’in yanı sıra Ödemiş İlçe Kaymakamı, Ödemiş Belediye Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Mahir POLAT, İlçe Belediye Başkanları, Birlik ve Kooperatif Başkanları katıldı. Açılışta TÜRKTOB ve SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Savaş AKCAN konuşma yaptı.

AKCAN konuşmasında, Sektörün %45 ‘ini temsil eden bir bölgede yer alan Ödemiş’te, 17 yıldır gelenekselleşen böyle bir serginin olmasının sektör adına çok önemli olduğunu vurguladı.
AKCAN, hem TÜRKTOB hem de SÜSBİR olarak serginin devamı için destek verdiğimizi belirtti. Geleceğin sektörü olan süs bitkileri sektörünün küresel ısınmaya karşı, bir görevinin de doğayı geri kazandırmak olduğunu vurguladı. Böylesi önemli bir sektörün en büyük sorunlarından birinin ise KDV oranı olduğunu dile getiren AKCAN, tarımın hiçbir kolunda bu oranda bir KDV bulunmadığını,  TÜRKTOB çatısı altındaki 7 Alt Birlik faaliyet konularından sadece süs bitkilerinde KDV oranının %18 olarak kaldığını belirtti. Pandemi süresince, KDV oranının %8’ e çekilmesiyle birlikte artan ihracat oranlarından bahseden AKCAN, KDV indiriminin sektörde hem üretimi hem ihracatı arttıracak en önemli unsur olduğunun da altını çizdi. Akcan, CHP İzmir Milletvekili Mahir POLAT’la sektör hakkında fikir alışverişinde bulundu.


Stantları ziyaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Savaş AKCAN, katılımcılara serginin hayırlı olması temennisinde bulundu. Sergi boyunca SÜSBİR standını birçok firma ziyaret etti. Stant yoğun ilgi gördü ve serginin buluşma noktası oldu.