
Tohumculuk sektöründe yeni uygulamalar ve desteklerin belirlenmesi ile ilgili toplantıların ilki TAGEM’de yapıldı.Toplantıda stratejik önemde 5 konu başlığı değerlendirildi.
Milli Tarım Projesi kapsamında tohumculuk sektörünün 2023 hedeflerine destek ve yön verecek yeni politika ve uygulamaların oluşturulmasına yönelik ilk toplantı 25 Kasım 2016’da Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünde (TAGEM) yapıldı.
Toplantıda; tohumda sertifikasyon ve bitki sağlığı analizleri, tohumculukta devlet destekleri, araştırma – geliştirme (AR-GE) faaliyetleri, yetkilendirme, denetim ve kontrol mekanizmaları açısından tohumculuk mevzuatı, tohumculukta uluslararası iş birliği ve pazar geliştirme çalışmaları ele alındı.
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik başkanlığında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, TİGEM, Tohumculuk Dairesi Başkanlığı yetkileri ile diğer üst düzey bürokratlar katıldı.
Tohumculuk sektörünü Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer’in temsil ettiği toplantıda, TÜRKTOB’a bağlı Alt Birliklerin Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreterlerinin büyük bölümü hazır bulundu.
Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliğini (SÜSBİR), Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çoban ve Genel Sekreter Hatice Ünal temsil etti.
https://susbir.org.tr/index.php/haberler/481-tohum-2023-toplatilari-basladi#sigFreeId60e21c7577

